P.O.M House / NNA+

first_img 2020 Save this picture!© Triệu Chiến+ 18Curated by Hana Abdel Share ArchDaily ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/960265/pom-house-nna-plus Clipboard ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/960265/pom-house-nna-plus Clipboard P.O.M House / NNA+ CopyAbout this officeNNA+OfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesSon LaOn InstagramOn FacebookSơn LaVietnamPublished on April 18, 2021Cite: “P.O.M House / NNA+” 18 Apr 2021. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodGRP Siding Façade SystemGlassMitrexSolar GreenhouseMetal PanelsAurubisMill Finished Copper: Nordic StandardMetallicsHAVER & BOECKERArchitectural Wire Mesh – MULTI-BARRETTE 8130Enclosures / Double Skin FacadesIsland Exterior FabricatorsCurtain Wall Facade SystemsSealantsEffisusGutter Repair – TiteGutter3Aluminium CompositesSculptformAluminium Click-on BattensTiles / Mosaic / GresiteMargresPorcelain Tiles – Linea PrestigeMetallicsRHEINZINKZinc Roof Systems – Click Roll CapsTiles / Mosaic / GresiteTerrealTerracotta Cladding TileDoorsECLISSESliding Pocket Door – ECLISSE UnilateralWindowsJoskoWindows and Sliding Doors – ONE SeriesMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?越南P.O.M住宅 / NNA+是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream P.O.M House / NNA+Save this projectSaveP.O.M House / NNA+ Year:  CopyHouses•Sơn La, Vietnam Architects: NNA+ Area Area of this architecture project Area:  120 m² Year Completion year of this architecture project “COPY” Photographs:  Triệu ChiếnDesign Team:Nguyen Van TruongClient:A Hung ChiEngineering:Thanh TruongLandscape:NamContractor:Vu Thanh ThuArchitects:NNA+City:Sơn LaCountry:VietnamMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Triệu ChiếnRecommended ProductsSystems / Prefabricated PanelsKalwall®Pre-engineered StructuresConcreteKrytonConcrete Hardening – Hard-CemWoodParklex International S.L.Wood cladding – FacadeEnclosures / Double Skin FacadesAlucoilStructural Honeycomb Panels – LarcoreText description provided by the architects. We started the project with the remaining memories of a friend’s house on this land. It’s a small house of a village on the hillside. At that time, the houses were sparse, the roofs were low and appeared peeked through the trees that covered the village. The feeling of the garden and the paths to the house is about the rays of sunlight piercing the leaves, of the soft and dark shadow.Save this picture!© Triệu ChiếnSave this picture!Ground Floor PlanSave this picture!© Triệu ChiếnLike the hill villages of Vietnam in more than ten years, the development of the economic has increased nonstop the constructions that made the city more and more cramped. Now the hill is such a cake with many of pieces were cut and taken out in oder to create a flat ground for a “more convenient” city.Save this picture!© Triệu ChiếnBecause of those changes in topography, the image of hill city was switched into an image of “flat urban” with endless stretches of roads and houses. This land is similar to a memory fragment of the village and a small piece of the hill before. The project is a startingpoint with the thoughts about urban development with its impact on nature. Half of the land is for construction and the otheris for natural elements.Save this picture!© Triệu ChiếnSave this picture!Master PlanSave this picture!© Triệu ChiếnThe patio roof was erected around the courtyard as a solid limit to protect “the piece” from the impacts of the constructions of people. With natural orientation of sun, wind and rain, all of the sunlight, the air and drain penetrate deeply into the ground so that all the plants can grow strongly and the roots are plunging to the earth. The patio as well as a space in-between for the interior and exterior spaces of the house, inspired from the patio of a traditional Vietnamese house that used to get shade from the midday sun.Save this picture!© Triệu ChiếnThe living space of the house is also arranged quite simply, a large common space, where all activities take place as a connection space of family members. Two spaces on thesides of the house are designed to be smaller as private spaces for resting to focus the active energy on the common space of the house.Each space is connected to the common garden but has its own views for each space.Save this picture!SectionThe V-shaped roofs with the lowest point in the middle divides the house into the living space and auxiliary space. The roof is designed to open to the outside and is carefully calculated to cleverly welcome natural light into the house in the late afternoons when the light intensity has decreased.Save this picture!© Triệu ChiếnProject gallerySee allShow lessRetreat in the Sahyadris / Khosla AssociatesSelected ProjectsCornish Cottage / Jonathan Tuckey DesignSelected Projects Share Photographs Projects “COPY” Vietnam Houseslast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *