Cabin Rones / Sanden+Hodnekvam Architects

first_img Area:  47 m² Year Completion year of this architecture project ArchDaily Design Team:John Sanden, Ingvild Hodnekvam, Yngvild LundEngineering/Contractor:Astra ByggLandscape:Sanden+Hodnekvam ArchitectConsultants:Splitkon MassivtreCity:SteinkjerCountry:NorwayMore SpecsLess SpecsSave this picture!Courtesy of Sanden+Hodnekvam ArchitectsRecommended ProductsWindowsOTTOSTUMM | MOGSWindow Systems – BronzoFinestra B40WindowsVEKAWindows – SOFTLINE 82 ADStonesCosentinoSurfaces – Prexury®WoodGustafsWood Veneered Wall & Ceiling PanelsText description provided by the architects. The small cabin is located at Rones, 150km north of Trondheim. The site is steep and rough with a view of the fjord. The cabin has a compact footprint which adapts to the landscape and preserves the site and its vegetation.Save this picture!Courtesy of Sanden+Hodnekvam ArchitectsSave this picture!SectionSave this picture!Courtesy of Sanden+Hodnekvam ArchitectsThe main floor is concrete construction with three different levels adapting to the terrain. The concrete base, and the big wooden windows in the front support the second floor; a triangularly shaped volume of cross-laminated timber wrapped in black roofing felt.Save this picture!Courtesy of Sanden+Hodnekvam ArchitectsThe interior is characterized by the raw concrete walls, the polished concrete floor, the wooden windows and the 2nd store all made in pine.Save this picture!Courtesy of Sanden+Hodnekvam ArchitectsSave this picture!Lower Floor PlanSave this picture!Courtesy of Sanden+Hodnekvam ArchitectsThe furnishing is made out of birch plywood. Gutter and other outdoor details are made in untreated copper and will darken with time. The cabin has a sheltering atmosphere with its protective back wall in concrete and its open glass facade facing the fjord.Save this picture!Courtesy of Sanden+Hodnekvam ArchitectsProject gallerySee allShow lessGiannis Giannoutsos Designs a White Chapel for Rural GreeceArchitecture NewsThe Royal Library / SHLSelected Projects Share 2019 Year:  Norway Lead Architects: “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/913345/cabin-rones-sanden-plus-hodnekvam-architects Clipboard Houses ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/913345/cabin-rones-sanden-plus-hodnekvam-architects Clipboard Architects: Sanden+Hodnekvam Architects Area Area of this architecture project John Sanden and Ingvild Hodnekvam Cabin Rones / Sanden+Hodnekvam ArchitectsSave this projectSaveCabin Rones / Sanden+Hodnekvam ArchitectsSave this picture!Courtesy of Sanden+Hodnekvam Architects+ 31Curated by Paula Pintos Share Projects CopyHouses•Steinkjer, Norway “COPY” Cabin Rones / Sanden+Hodnekvam Architects CopyAbout this officeSanden+Hodnekvam ArchitectsOfficeFollowProductsWoodConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesSteinkjerOn InstagramNorwayPublished on March 19, 2019Cite: “Cabin Rones / Sanden+Hodnekvam Architects” 19 Mar 2019. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodPanel Façade SystemRailing / BalustradesMitrexIntegrated Photovoltaic Railing – BIPV RailingMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic BrassHanging LampsVibiaHanging Lamp – VOLConcreteKrytonCrystalline Waterproofing – KIMSkylightsLAMILUXGlass Skylight FE PassivhausPorcelain StonewareCosentinoSurfaces – Dekton® Chromica CollectionBricksFeldhaus KlinkerThin Bricks – ClassicGlassDip-TechDigital Ceramic Printing for Interior DesignWoodStructureCraftEngineering – FootbridgesAluminium CompositesCymat Technologies Ltd.Bundang Doosan Tower – Alusion™ Stabilized Aluminum FoamTable LampsRoss GardamDesk Lamp – OraMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?挪威峡湾木屋 / Sanden +Hodnekvam Architects是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *